Auto opkopers

Auto verkopen via de krant

Tegenwoordig wenden meer auto-kopers naar het internet om hun auto-aankooponderzoek te doen voordat ze naar de showroom gaan. Onder deze kopers die naar meerdere sites gaan, ging bijna de helft (46%) eerst naar een zoekmachine, terwijl een andere helft (43%) naar sites van derden ging. Dealerwebsites spelen ook een rol in de auto-koperservaring, met name aan het einde van een winkelzoekopdracht, wanneer bijna de helft van de auto-kopers hun online onderzoek in dit stadium voltooien. Hoewel zoekmachines echter de golf van de toekomst voor auto-kopers lijken, zijn ze nog steeds slechts een klein deel van de markt. Er zijn nog steeds nog veel meer manieren dat auto-kopers hun onderzoek doen en auto’s kopen.

Auto verkopen via de krant

De meeste autodealers gebruiken traditionele methoden voor directe verkoopmarkten zoals krantenadvertenties, televisie, radio, vliegers, brochures en zelfs de ouderwetse deur-tot-deurprospectie. Zoals we hebben gezien bij de recente economische neergang, hebben sommige dealers hun directe verkoopinspanningen teruggeschroefd en zijn in plaats daarvan in hun dealer-websites gewend om potentiële kopers te bereiken. Niet alle dealerswebsites hebben dezelfde doelen in gedachten, maar de meest voorkomende is om de verkoop te verhogen en winstmarges uit te breiden door te voldoen aan specifieke, vooraf bepaalde marktcriteria. Sommige dealers richten zich op het aanbieden van consumenten de beste koopervaring, terwijl anderen informatie bieden over specifieke merken en modellen.

 

Auto-dealers kunnen ook speciale websites gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken en demografische informatie te verzamelen over de gemeenschappen waarin zij dienen. Sommige automatische dealers kunnen bijvoorbeeld demografische gegevens verzamelen over zip-codes en gebieden die van historisch gezien een hogere auto-aankoopervaring hebben getoond. Auto-kopers in een bepaald gebied kunnen een bepaald merk of model willen en mogelijk meer geschikt zijn om van die dealerschap te kopen als de website relevante inhoud over dat merk en model biedt. Auto-dealers creëren vaak een aanwezigheid op internet met een auto-aankoopervaringvideo, FAQ-pagina, blog of zelfs een fysieke locatie waar bezoekers een drive-test kunnen proberen of een snelle inspectie ontvangen.

 

Auto-dealers zullen ook sociale media gebruiken, het automotive-equivalent van de online sociale netwerkwebsite Facebook, evenals specifieke websites om nieuw klantverkeer aan te trekken. Auto-kopers die geïnteresseerd zijn in de doelmarkt van een bepaalde dealership zullen waarschijnlijk de dealerships Facebook-pagina bezoeken, bijvoorbeeld om meer informatie over de auto te achterhalen die ze geïnteresseerd zijn in kopen. De dealer kan dan deze Facebook-pagina gebruiken, samen met de bovengenoemde sociale media-pagina’s, om aankomende evenementen, promoties en speciale aanbiedingen te promoten.

 

Auto-dealers kunnen ook profiteren van specifieke websites waarmee ze virtuele allianties kunnen vormen met andere lokale dealers. Deze virtuele allianties zullen naadloos online winkelen tussen de koper en de dealerschap winkelen, waardoor zowel tijd als geld wordt besteed aan zowel de auto-koper als de dealer. Auto-kopers hebben toegang tot een uitgebreide inventaris, een gedetailleerd rapport voor voertuiggeschiedenis, informatie van het voertuiggarantie en gedetailleerde informatie over reparaties van meerdere verschillende dealers in de Verenigde Staten. In feite hebben sommige auto-shoppingwebsites daadwerkelijk aangetoond dat de tijd die is opgeslagen door shoppers die verschillende dealers bezoeken in plaats van te vertrouwen op een enkele dealership-website om al deze informatie te verzamelen, heeft ze een ongelooflijke hoeveelheid tijd opgeslagen. Door het combineren van online winkelen, auto-kopers arsenaal van gereedschappen, en de snelheid en efficiëntie van een dealerschap, kunnen consumenten de hoeveelheid stress en frustratie die ze voelen tijdens het koopproces van de auto aanzienlijk verminderen.

 

Concluderend, auto-kopers moeten altijd sceptisch zijn van wat een dealer-advertenties op een populaire nationale of staatswebsite daadwerkelijk kan betekenen. Hoewel deze sites een grote bron van waardevolle informatie kunnen zijn, is er geen garantie dat de informatie die wordt aangetroffen op een bepaalde site van derden accuraat is. Auto-kopers moeten er geen moeite doen om rechtstreeks contact op te nemen met een dealer wanneer ze zich niet comfortabel voelen. Auto-kopers kunnen een site van derden als een algemene gids gebruiken, maar moeten elke individuele dealer grondig onderzoeken voordat u een aankoop doet.

 

Tags: Auto verkopen